Американският герой на България не можел да се изправи от болки

Коди Милър-Макинтайр заявил на треньора Барчовски, че "само мъртъв няма да играе"

Спорт
19:50 - 26 Февруари 2024
6172
Американският герой на България не можел да се изправи от болки

Натурализираният американец Коди Милър-Макинтайър, който стана герой с 23 точки в мача със световния шампион Германия, не можел да стане от масата вечерта преди мача заради болки и в двата крака.

“Въобще не вярвах, че ще може да играе. След мача в Швеция няма една тренировка. Беше постоянно на възстановяване - магнезий, масажи. И точно когато мислехме, че всичко е наред, след вечерята не можеше да мръдне. И на сутринта дойде да ми каже, че единственият начин да не излезе е да е мъртъв. Просто нямам думи за отношението му”, допълни наставникът ни Росен Барчовски.

Той е човекът, който сам е направил разузнаването за него, сам го е харесал.

“Трябваше ми особен тип играч. Хем да е добър, хем да не е толкова добър, че да го вземат в НБА или Евролигата. И го взеха в Баскония. Добре, че направиха с Евролигата споразумение за прозорец”, допълни Барчовски.

Коди Тайрии Милър-Макинтайър е роден на 1 юни 1994 г. в Хай Пойнт, Северна Каролина.

Този сезон с екипа на Баскония той стана едва третият играч в историята на Евролигата, който записва трипъл-дабъл.

Започва с баскетбола в училище, като е звездата на “Фърс Асембли Крисчън скул” в Конкорд, Северна Каролина. След това се мести във военната академия “Харгрейв”, като извежда тима до 38 победи и 1 загуба за сезона. Това му дава 4 звезди от скаутите и получава стипендия от университета “Уейк Форест”, един от топотборите в колежанското първенство.

В “Уейк Форест” изкарва четири сезона, като е един от лидерите на тима.

Идва драфтът за НБА през 2016 г. и никой не го избира. Заради това се мести в белгийския Мечоците от Льовен и завършва първенството като лидер по точки и асистенции.

След само един сезон преминава в руския Парма Баскет от Перм и влиза в идеалния отбор на шампионата, като преподава и английски в няколко училища.

Далас Маверикс се сеща за него, но след подготовката го праща в Тексас Легендс” от помощната лига на НБА.

След това през 2018 г. се връща в Русия за Зенит (Санкт Петербург), а през следващото лято вече е в Цедевита Олимпия от Словения. Следват Партизан (Белград), Бург (Франция), МораБанк (Андора) и Газиантеп (Турция), преди да се озове в Испания.