Анахид Тачева: Сбогом, никога няма да се върна в България

Нещо за четене
18:00 - 26 Май 2021
41451
Анахид Тачева: Сбогом, никога няма да се върна в България

Бившата съпруга на легендарния актьор Коста Цонев и майка на покойната тв звезда Димитър Цонев - Анахид Тачева, никога повече няма да стъпи в България. Една от най-видните красавица на соца, Ани от три години живее при дъщеря си в САЩ и споделила пред близки, че повече няма да види родните земи, с които задочно си е взела последно сбогом.

Тачева е с разклатено здраве след смъртта на Митко Цонев, а от две години страда от деменция. Щерка й, която носи нейното име, настоява 80-годишната жена да е под постоянни медицински грижи и изключва възможността за каквито и да било пътувания. Анахид не може да живее самостоятелно и наследницата й я е прибрала в своя апартамент в Трайбека, Ню Йорк, за да й помага да се справя с елементарните грижи от бита.

Със съпруга си Коста Цонев в началото на 60-те. Анахид сама си е ушила този бански костюм

През 2019 г. бившата тв говорителка се беше приготвила да се прибира у нас и тук да празнува своя 80-и юбилей. Коронавирусната пандемия осуети тези планове и по всичко личи, че смуглата красавица с арменски корени ще остане завинаги в САЩ.

Тачева беше в отлично здраве, преди през 2016-а синът й Димитър да бъде покосен от фатален инсулт. В следващите месеци ексцентричната й щерка Теодора пък на два пъти опита самоубийство и съвсем съсипа психиката на възрастната дама.

Анахид Тачева е едва на 22 години, когато печели конкурс на Българската телевизия и се превръща в най-известната ѝ говорителка. През 1978-а Ани напуска „Сан Стефано“ и заминава с третия си съпруг Васил Тачев за Виена. Бракът им продължава 37 години.