Анастасов с ответен удар: Аталай има скрит бизнес

Оставката на зам.-председателя беше поискана в писмото на Доган наред с тези на Пеевски, Хамид и останалите

Новини
19:10 - 14 Юли 2024
8999
Анастасов с ответен удар: Аталай има скрит бизнес

В писмото на д-р Доган съзирам езика на Рамадан Аталай. Той има лична фиксация върху определени хора, защото успяха да разкрият далаверите му в оръжейния бизнес и енергетиката. Г-н Аталай има скрит бизнес, за който ще изнесем информация. Имаме достатъчно факти, които ще извадим, когато ги систематизираме. Голям енергиен и застрахователен бос стои зад скандала в ДПС. Това каза зам.-председателят на ДПС на Станислав Анастасов по НОВА.

Неговата оставка беше поискана от Ахмед Доган, заедно с тези на Делян Пеевски, Хамид Хамид, Халил Летифов, Ертен Айсова и Радослав Ревански.

По думите му активът на ДПС не иска оставката му, а това правят дерибеите, които използват Ахмед Доган като жив щит. "Заедно с другите дерибеи - Джевдет Чакъров и Джейхан Ибрямов, Аталай води война срещу ДПС. Oтскоро и Илхан Кючюк. Те използват заплахи срещу активисти на ДПС и техните семейства, притискаха ги. Единият председател - Джевдет Чакъров е изключен от парламентарната група за неспазване на решенията на Централно оперативно бюро. Има страна, която се опитва да използва името на д-р Доган много активно в защита на личните си цели за дерибейство. Имало е финансови злоупотреби в ДПС" коментира той. 

Според него във Facebook групата "ДПС дерибеи" има език на омразата. "Наричат политическите си опоненти клоуни, смешници, флегматични. Коментират външния им вид. Това е организирана група, водени от хора, свързани от дерибеите в ДПС. Етнизирането е недопустимо. Днес Илхан Кючюк накара бивш свой сътрудник да ме обвини във фашизъм. Лидер не се определя уставно, а от хората. Д-р Доган има уважението ми заради направеното прд годините, но той се оттегли от активната политика. Той има личен разговор с г-н Пеевски", заяви още Анастасов. 

"Ако колективните органи на ДПС вземат решение да си подам оставката, ще се съобразя с решението им. Дотогава работим всеки ден с избирателите", уточни депутатът.