Анчелоти: Ендрик има дарба, за която всички мечтаят

Футбол
10:19 - 18 Септември 2024
579
Анчелоти: Ендрик има дарба, за която всички мечтаят

Новото попълнение на Реал Мадрид Ендрик има уникална дарба, която го отличава от останалите, каза треньорът на отбора Карло Анчелоти, след като бразилецът вкара последния гол при победата с 3:1 над Щутгарт в Шампионската лига.

"Той е в състояние да прави неща, за които никой не може да си помисли“, каза Анчелоти, след като 18-годишният Ендрик стана най-младият играч на Реал Мадрид, отбелязал гол в официален международен мач.

Дълбоко в добавеното време, Ендрик направи пробив при бърза контраатака и с далечен удар оформи крайното 3:1.

"Той има дарбата, за която мечтаят нападателите,

дарбата да бъде много ефективен, решителен“, каза Анчелоти.

"Виждате, че той има нещо специално, нещо, което никога не съм виждал. И той има толкова силен удар.

„Ендрик показа смелост, защото това беше последната атака в мача. Най-доброто решение беше да се възползва от тримата срещу един, с Винисиус и Родриго отворени по крилата, но той реши да стреля, въпреки че това беше може би най-сложното решение."

Анчелоти каза, че е доволен от старта на защитата на трофея в Шампионската лига, въпреки че Щутгарт доминира в началото и създаде няколко положения, които принудиха вратаря на Реал Тибо Куртоа да направи поредица от спасявания от световна класа.

"Ако някой си мисли, че печеленето на мачове е лесно, греши. Бил съм треньор на повече от 200 мача в Шампионската лига и не мога да си спомня мач без страдание", каза Анчелоти.

"Никой не знае по-добре от Реал Мадрид какво е да спечелиш Шампионска лига със страдание. Все още се опитваме да намерим най-добрата си версия. Работата е в процес на развитие", коментира Анчелоти.