Андай: Няма конфликт между Доган и Пеевски

Джевдет Чакъров е човек с перфектно CV, върши много работа, заяви журналистът

Новини
18:17 - 07 Януари 2024
4439
Андай: Няма конфликт между Доган и Пеевски

"Няма конфликт Доган-Пеевски. Има стресова ситуация за Доган, той иска да си гарантира 150 000 души, да ги успокои, както и мир с Турция", заяви журналистът Илхан Андай.

Той допълни, че ДПС ще има двама съпредседатели. Изненадващо в писмо Ахмед Доган заговори за това, че ДПС е на път да се превърне в корпоративна, платена, партийна организация.

"И преди, и сега, и за в бъдеще, големият, "Big Boss" остава Доган. За всички можем да кажем - кмет, депутат, че са функция на ДПС, ДПС е функция на Доган. Делян Пеевски - и при него това може да се случи. Той влезе в друга писта преди 6 месеца, засега му се получават нещата", заяви Андай.

По думите му в "На фокус с Лора Крумова" на събитието на ДПС на Тюркян чешма край село Могиляне, където всяка година на 26 декември от партията организират възпоменателен митинг в памет на жертвите на Възродителния процес, тази година е имало рекорден брой хора.

"Над 3000 души дойдоха. Хората, които са споделяли пред нашия екип, имаше и такива, викат: "Ние дойдохме само заради Пеевски".

Според Андай Пеевски е съумял да се извини за прекъснатата връзка с хората.

"Тази прекъсната връзка означава обезлюдени населени места, означава дан на ДПС за тази огромна демографска криза, която съществува", заяви Андай.

"ДПС има твърд електорат от порядъка на 150 000-200 000 души. ДПС има огромен резерв в Турция - изселници. На всички избори изселническите лидери излизат и казват: 350 000 имате право да гласувате, вашите братя и сестри са там и т.н. Ваш дълг е да ги подкрепите.

Освен всичко Ердоган винаги е искал по някакъв начин да превземе ДПС, след като по най-хард начин не успя да го направи, онази партия си спомняте - ДОСТ.

Той смекчи тона, изпрати видеопослание на конференцията и тъкмо се разтопиха ледовете и сега те бойкотират това", заяви журналистът.

"Заговори се, че в продължение на 4 дни Карадайъ е бил привикан през декември в Анкара. Това нещо също се отчита горе в Сараите - за какво го подготвят този човек. И в един момент Доган прави целия анализ и отправя едно предложение, на което не могат да откажат - бай Хасан от традиционния електорат, млади хора, които са се установили в големите градове, етнически турци. И на следващо място - управляващата партия и Ердоган. На него това нещо му харесва", заяви Илхан Андай.

Журналистът определи Джевдет Чакъров като човек с перфектно CV, което върши работа от Анкара, до пазарлъци в София с другите политически сили, до Брюксел".