Анди Мъри поздрави Джокович

Той прави нещата да изглеждат лесни, заяви британецът

Спорт
17:44 - 12 Юни 2023
1711
Анди Мъри поздрави Джокович

Анди Мъри поздрави Новак Джокович за триумфа му на Откритото първенство на Франция, преди да се пошегува, че се надява 23-кратният шампион от Големия шлем на сингъл сега да загуби концентрация в подготовката си за "Уимбълдън".

Мъри и Джокович имаха успешна неделя, като Мъри победи с 6:3, 6:2  австриеца Юрий Родионов във финала на турнира на трева при мъжете на Чалънджър турнира в Сърбитън, докато Джокович надигра Каспер Рууд и триумфира на "Ролан Гарос".

"Не казвам, че той го прави да изглежда лесно, но той го прави да изглежда много по-лесно, отколкото e", каза Мъри за сърбина.

"Щастлив съм за него, той го заслужава. Когато ме победи на финала на Откритото първенство на Франция (2016), той загуби мотивация, така че може би ще може да откъсне поглед от топката през следващите няколко седмици, преди да се отправи към Уимбълдън! Но поздравления за него - това е невероятно постижение", каза Мъри.

Шотландецът демонстрира отлична форма в началото на сезона на трева и завоюва първа титла на британска земя от седем години.

"Трудно е да спечелиш всеки турнир“, каза бившият номер едно в света, който през последните години страда от контузии и това му пречи да си върне предишното ниво.