Анди Мъри за втори път взе наградата "Артър Аш"

Признанието е за значителния му благотворителен принос след руската инвазия на Украйна

Новини
12:53 - 16 Декември 2022
1451
Анди Мъри за втори път взе наградата "Артър Аш"

Бившият номер 1 в света при тенисистите Анди Мъри бе отличен с хуманитарната награда на "Артър Аш" за значителния си благотворителен принос след руската инвазия на Украйна.

От участието си на Индиан Уелс през март насам, Мъри е дарил над 630 000 долара от заработените от него пари от наградни фондове за хуманитарната реакция на УНИЦЕФ да подпомогне каузата, да осведоми света за случващото се, и на лично ниво, да получи мотивация за остатъка от сезона.

Мъри, посланик на УНИЦЕФ за Великобритания, се присъедини към Андре Агаси, Роджър Федерер и Айсам Ул Хак Куреши, превръщайки се в четвъртия тенисист, който печели приза повече от веднъж, след като го стори и през 2014.

„Това изглеждаше като нещо, което ще ми даде допълнителна мотивация тази година. Помислих, че ще осведомя и света за случващото се, като с действията си да привлека и други, които да помогнат пострадалите в Украйна. За мен е чест отново да получа тази награда. Причината да направиш правилното нещо не е заради подобен приз, но е приятно, че оценяват това, което правиш“, каза шотландецът.