Андреа Бочели защити набедения в сексуален тормоз Пласидо Доминго

Нещо за четене
14:05 - 13 Ноември 2019
1977
Андреа Бочели защити набедения в сексуален тормоз Пласидо Доминго

Италианският тенор Андреа Бочели защити легендарния оперен певец Пласидо Доминго, като каза, че е "абсурдно" да бъдат отменяни негови сценични изяви заради обвинения в сексуален тормоз, които не са доказани, предаде Асошиейтед прес.

"Ужасен съм какво се случва с този невероятен изпълнител - каза Бочели. - Не разбирам това. Утре някоя жена може да реши да каже "Андреа Бочели ме задиряше преди 10 години" и от този ден никой няма да иска да пее повече с мен, оперите вече няма да ме търсят. Това е абсурдно".

Три американски музикални компании отмениха изяви на Пласидо Доминго след обвиненията за сексуален тормоз, отправени от няколко жени. Той самият се оттегли от изпълнения в нюйоркската опера "Метрополитън" и от длъжността генерален директор на Лосанджелиската опера.

Пласидо Доминго отхвърля обвиненията, като ги определя като "просто неточни, по много начини".

Бочели е най-изтъкнатият изпълнител, обявил се в защита на испанската оперна звезда. Той каза също, че хората трябва да правят разлика между морала и артистичността и таланта. Освен това, ако се отправят обвинения за престъпление, хората не трябва да осъждат, докато не бъде произнесена присъда.

Пласидо Доминго продължава да пее в Европа.