Андрей Райчев: ПП живеят в празник с шампанско и балони

Според социолога хората на Кирил Петков не трябва да правят грешката да предизивкват нови избори, защото ще отидат по-назад в класацията

Новини
11:08 - 08 Април 2023
4755
Андрей Райчев: ПП живеят в празник с шампанско и балони

Нови, поредни предсрочни парламентарни избори ще доведат до допълнително ерозиране на подкрепата за "Продължаваме промяната". Това коментира пред bTV социологът Андрей Райчев.

ПП, смята социологът, "живее в празник с шампанско и балони", направи препратка Райчев към отменения банкет, предвиден за отпразнуване на изборната победа, за който се бяха подготвили от коалицията ПП-ДБ в изборната вечер.

"Не им се подигравам, напротив, това е понятно. Това е нова, млада партия, която е свикнала да ходи по улицата, хората да изскачат отвсякъде, да стават 600-700 хиляди, чувството, че стават милиони... Но е време да им мине, те са една от партиите. И не са го осъзнали, в два смисъла. И ако не го осъзнаят, им предстои истинска катастрофа. Първият смисъл е - на всеки следващи избори ще губите. А те си представят обратното. Те вече са една от партиите, не са изненада. Не са тези млади и интересни момчета, които ще дойдат и изведнъж ще стане чудо."

Не следва обаче да се подценява, от друга страна, електоралната тежест на "Промяната", защото зад ценностите им стоят много хора. "Който ги подценява и ги смята за балон, грубо греши. Има такава порода хора в България", каза социологът.

И направи прогноза - ако ПП направят грешката да предизвикат нови избори, може да се наредят дори на третото, а не както сега на второто място като електорална тежест.