Андрий Шевченко: Заслужихме любовта на цяла Украйна

Не съм герой, твърди Артьом Довбик, който вкара победния гол срещу Швеция

Спорт
13:06 - 30 Юни 2021
1839
Андрий Шевченко: Заслужихме любовта на цяла Украйна

Селекционерът на Украйна Андрий Шевченко бе в приповдигнато настроение след успеха с 2:1 срещу Швеция в осминафиналите на Евро 2020. Успехът дойде драматично след гол в 121-вата минута. По думите на бившият нападател водената от него селекция е заслужила любовта на цяла Украйна.

„И двата отбора играха добре. Получи се интересен мач. Никой от двата отбора не искаше да загуби, затова се стигна до тази драма в края. С това представяне и с тази отдаденост, нашият отбор си заслужи любовта на цялата страна. Знаехме, че ще трябва да се хвърлим здраво от първата минута. Наясно бях кой може да ни подсили по време на мача. Планът, който бяхме изготвили, проработи”, заяви Шевченко.

„Решихме да защитаваме повече фланговете. Исках от халфовете да работят повече, промених позицията на Ярмоленко. Опитахме да контролираме мача, но на моменти не се получаваше. Но в крайна сметка отборът изпълни плана“, добави той.

Артьом Довбик вкара победния гол във вратата на Швеция за 2:1 и прати родината си Украйна на четвъртфинал на Евро 2020. Той се разписа във финалните секунди на второто продължение. Въпреки това Добвик обяви, че не се чувства като герой.

„Не се чувствам като герой, въпреки че всички ми казват, че съм. Едва сега се връщам към нормалното мислене. Мисля, че няма да спя тази нощ. Това ще е дълга нощ. Явно това е съдба. Нямам думи да го опиша. Влязох на терена, тъй като така се наложи. Треньорът каза, че трябва да помогна на отбора и да чакам своя шанс. Той ми каза да бъда постоянно в наказателното поле и да чакам правилния момент“, разкри Довбик след края на сблъсъка.