Анелия : Няма чувства, трябва да си машина

Фолк звездата не крие, че през годините е научила много за шоубизнеса

Нещо за четене
17:46 - 19 Февруари 2024
27672
Анелия: Няма чувства, трябва да си машина

Анелия стартира бляскавата си кариера през 2002 г. като изпълнител на лейбъла „Про Мюзик“ към “Пайнер” с песента “Чужди устни”, а веднага след това излиза и хита “Погледни ме в очите”. Вече 20 години тя е сред топ изпълнителите в най-силно конкурентния жанр.

Фолк звездата не крие, че през годините е научила много за шоубизнеса и отдавна е наясно, че в музиката може емоциите да са на първо място, но в бизнеса това е невъзможно.

“В бизнеса числата са много важно нещо. Всъщност там няма чувства и емоции! В музиката – да, но в шоубизнеса няма никакви чувства и емоции. То и затова по много добър и правилен начин се допълвахме преди години с моя продуцент Тодор Димитров – Токича. В бизнеса трябва да си една машина, която да бачка, да работи” – разказва тя пред Ивка Бейбе.

Само месеци след като прави първите си хитове Анелия започва връзка с бизнесмена Коко Динев, а скоро след това – на 1 юни 2003 г., двамата сключват брак.

“Аз се оттеглих в най-големия си пик, като забременях и отсъствах от сцената дълго време. Това са неща, които се отразяват” – подчертава с днешна дата певицата.

След завръщането си от майчинство обаче, тя усетила още по-голяма обич от страна на публиката: “Вместо да ме забравят хората, имаше глад за мен. Това, че се скрих, при мен беше ефект”.

От позицията на богатия си професионален опит певицата е категорична: “В шоубизнеса това само да пускаш песни, няма никакво значение”.

Съветът й към тези, които искат да направят пробив в музиката е: “Трябва да знаеш каква е целта ти – да станеш певица, или днес да си актуална, утре да те няма. Да останеш в сърцето и в съзнанието на хората, и да те обичат… За тази цел е важно да си роден с талант, да правиш това, което обичаш и можеш и да си отдаден. Но трябва да има и някой, който да те потупа по рамото”.

За себе е убедена, че музиката е изключително важна част от живота си и не може да си представи да се занимава с нещо друго.

“Аз съм имала възможност по време на пандемията да видя какво е да не работиш и осъзнавам, че друго не мога да правя. Това беше голяма криза, чисто емоционално” – не крие звездата.