Анет Контавейт прекратява кариерата си

Естонката ще стори това след "Уимбълдън"

Спорт
13:02 - 20 Юни 2023
2339
Анет Контавейт прекратява кариерата си

Естонската тенисистка Анет Контавейт съобщи, че ще прекрати състезателната си кариера заради дегенеративна контузия на гърба.

27-годишната Контавейт, която през миналата година достигна до номер 2 в световната ранглиста, ще участва на "Уимбълдън", който ще бъде и последният турнир в нейната кариера.

Естонката е измъчвана от болки в гърба поне от октомври миналата година и през последните осем месеца почти не е участвала в турнири.

"След неколкократни консултации с доктори и с моя медицински екип бях информирана, че имам дегенерация на лумбалния диск. Подобна травма не позволява пълноценни тренировки и не мога да се състезавам с нея. По тази причина да продължа да играя тенис на най-високо ниво за мен е невъзможно. Готова съм за новите предизвикателства след последното ми участие като професионален състезател, което ще бъде на "Уимбълдън", написа в Инстаграм естонката.

В момента Контавейт е номер 79 в света. Тя отпадна още във втория кръг на Откритото първенство на Австралия тази година, както и в първия кръг на "Ролан Гарос".

В кариерата си Контавейт е спечелила четири титли от турнири на УТА, а най-доброто ѝ класиране в турнири от Големия шлем е четвъртфинал в Мелбърн през 2020 година.