Ангел Червенков: Гриша Ганчев е уникален ръководител

Спорт
17:38 - 27 Май 2022
2549
Ангел Червенков: Гриша Ганчев е уникален ръководител

Бившият футболист и треньор на ЦСКА Ангел Червенков, който изведе Литекс на Гриша Ганчев до титлата на България, сподели мнението си около някои казуси около ЦСКА.

"Феновете на ЦСКА искат победи и добра игра и един силен, стабилен отбор. В крайна сметка всеки има право на мнение. Публиката изисква много, критериите са изключително високи. Самият клуб, самото име задължава. Понеже привържениците не се задоволяват с втората позиция в класирането, нито със слабите игри и спадовете в играта се стига до тази ситуация", започна Червенков пред "Мач Телеграф".

"Гриша Ганчев е доказал през всичките тези години, че е опитен и умен бизнесмен. Той е меценат и човек, който разбира от това, което прави. Знае как да работи с хората и публиката и няма нищо случайно в това, че е начело на този велик клуб. И в други отбори има разминаване между очакванията и възможностите, но реалностите просто са такива. Ако Ганчев се оттегли, трудно може да се намери такъв ръководител. С възможности и потенциал като доказан човек в тази сфера. В България не са много хората, които разбират от тази работа. Има много хора, които се занимават с това и правят глупости в управлението си. тази материя изисква висока компетенция.

Аз съм работил с Ганчев, Мъри Стоилов, Люпко Петрович и Стойчо Младенов също са работили с него. Ние, когато сме приемали оферти от него, сме се договаряли и сме си слагали подписите като насреща знаем с какъв отбор разполагаме. Той преди да подпишеш те пита: "Съгласен ли си да поемеш този клуб и докъде може да стигне?".

Тогава се разбира могат ли да станат нещата, или не. Мисля, че Ганчев дава голяма свобода на хората, които се трудят като треньори и не се бърка в тяхната работа. Дава възможност всеки да развие потенциала си. Аз не мога да кажа нищо лошо за него, защото нямам дори повод. Той е уникален ръководител! Аз също съм участвал в селекция и Ганчев е абсолютно точен и коректен, защото ние заедно сме взимали решения при правенето.Той споделя неговото си мнение, другите казват тяхното", продължи Червенков.

"Несериозно е да се говори, че финалът за Купата на България е даден. ЦСКА не влиза в комбинации с никой! ЦСКА не дава! Защото всеки един уважаващ себе си клуб прави всичко възможно да достигне своя максимум и да печели титли. Всяка една е добре дошла за имиджа на ЦСКА.

АлънПардю няма да го оценявам, него го оценяват резултатите. Това, което се получи като резултати под негово ръководство, дори не желая да го коментирам. Всичко беше просто под всякаква и критика.

Българските треньори не трябва да се подценяват. Този човек е работил във Висшата лига, изградил е имидж. Той 2 години има адаптация в отбора, следи всичко като съветник на собственика и в един момент влиза в своето поприще... И резултатите са катастрофални. Аз не помня в историята на клуба дали има нещо такова. Има поне 6-7 български треньори без работа в момента. В това число и бивши такива на ЦСКА и бивши на топ отборите ни", завърши Червенков.