Ангел Джамбазки пред Lupa.bg: Ужасно ме е срам, моля ви, не карайте пили!

Евродепутатът призна, че е действал безотговорно, готов е да се раздели с книжката си

Топ
17:05 - 12 Декември 2019
9592
Ангел Джамбазки пред Lupa.bg: Ужасно ме е срам, моля ви, не карайте пили!

Моля ви, не карайте пили. Така евродепутатът Ангел Джамбазки се обърна към читателите на Lupa.bg в първите си думи след като стана ясно, че е бил спипан от КАТ да кара пиян на 7 декември. "Изключително неразумна и безотговорна постъпка беше това от моя страна", призна той и обясни, че е готов да понесе всички последствия, описани в закона заради случилото се. 

Европейският ни представител от ВМРО разказа: 

"След грешна моя преценка на 7-и срещу 8-и декември сутринта, патрул на пътна полиция ме спря, след проверка на документите, поиска да ме тества с дрегер. Съгласих се. Не съм се правил на интересен, да им казвам: "Вие знаете ли кой съм аз", защото те очевидно ме познаха. И тогава дрегерът отчете по-висок от допустимия резултат за наличие на алкохол в кръвта".

След това заедно с патрула Джамбазки се е отправил към местния кръвен център, където му е била взета и проба. Катаджиите са го спрели в София-област, но отказа да уточни къде е бил и накъде е пътувал. И дрегерът, и кръвната проба, която все още се очаква, показали далеч над допустимото количество алкохол - 1,2 промила. 

По информация на Lupa.bg евродепутатът е бил проверен в Самоков. Воеводата подчерта, че е готов да понесе максималното високо наказание, като знае, че това ще коства и шофьорската му книжка и глоба. 

По закон той ще отнесе между 500 и 1000 лева и отнемане на свидетелството за до 1 година. 

"Това е абсолютно безотговорно от моя страна. Но е малкият дявол, защото е само спиране от органите на реда. Далеч повече е публичният срам, напълно заслужен. Далеч по-непоправимо щеше да е евентуално пътно-транспортно произшествие", коментира Джамбазки. Твърди пред медията ни, че за последните 15-20 години няма подобни провинения, а е получавал само фишове за превишена скорост. Джамбазки е активен шофьор, откакто е пълнолетен гражданин. 

"Моля ви, не карайте пили", призова отново евродепутатът.