Ангел Джамбазки: Управляващите се съгласиха на всякакви глупотевини, за да влезем в Шенген

България ще продължи да губи бизнес, капитали и хора

Новини
10:10 - 08 Януари 2024
2637
Ангел Джамбазки: Управляващите се съгласиха на всякакви глупотевини, за да влезем в Шенген

"Не вярвам на твърдението на министър-председателя, защото той изрече няколко откровени лъжи - че това е голям успех. Това не е успех, ние не влязохме в Шенген.Най-важното да бъдеш в Шенгенското пространство е да бъдеш там по суша. Когато на българските превозвачи се отказва този достъп, това се прави по икономически причини, за да губят те пари и да се преместват да работят на Запад. Космически сме в Шенген, ние сме в галактическия Шенген", каза евродепутатът от групата на Европейските консерватори и реформисти Ангел Джамбазк в студиото на Bulgaria ON AIR.

По думите му България ще продължи да губи бизнес, капитали и хора.

"Когато увеличите контрола по границата между България и Румъния, забавяте превоза, забавяте фирмите. И това, че казват, че туристите могат да се движат с 5 минути по-малко на едната опашка, означава, че камионите ще чакат с дни. Това означава, че допълнително ни стопират. Всичките розови алабализми на управляващите, че това е грандиозен успех - от една страна тези хора не знаят какво говорят, а от друга страна ги е срам да си кажат, че нищо не са постигнали. Това е измиване на ръцете", настоя Джамбазки.

Според него всяка стока, която идва от Австрия, трябва да бъде подложена на много силен контрол.

"На вход в България, на изход от България, на вход в Румъния, на изход от Румъния. Тези хора искат контрол, значи нещата трябва да се контролират. Интересно е стоките, които излизат от Австрия и отиват към Азия, дали случайно не стигат до Русия през Турция? Нали са евроатлантици, нали се бият с лошите врагове? Една такава проверка ще ви покаже доста изненадващи резултати на този реекспорт", смята Джамбазки.

Евродепутатът е на мнение, че управляващите са се съгласили на всякакви "глупотевини", за да влезем в Шенген.