Ангелкова поиска да се затвори къща за гости в Свети Влас

Обектът трябва да бъде запечатан веднага - удостоверението за категоризация е изтекло през 2015 г.

Новини
15:53 - 21 Юни 2019
2602
Ангелкова поиска да се затвори къща за гости в Свети Влас

Къща за гости "Арт" в Свети Влас няма никакво основание да предлага туристическа услуга. Тя действа изцяло в нарушение на българското законодателство, защото удостоверението й за категоризация е изтекло през 2015 г.

Ще настояваме пред Комисията за защита на потребителите, в чиято компетентност е това, обектът да бъде запечатан веднага. Това е казал министърът на туризма Николина Ангелкова след проверка на къщата за гости, цитирана от ведомството.

Инспекцията е направена след подаден сигнал от родител, че 25 деца са били настанени при изключително лоши условия. Веднага след получаване на сигнала експерти на Министерството на туризма, КЗП, РЗИ и местната администрация са направили съвместна проверка на място. Специалистите са установили, че обектът е имал удостоверение за къща за гости, 2 звезди, издадено от кмета на община Несебър от 21.06.2007 година, което е изтекло през 2015 г.

Оттогава досега тя функционира без документи и разрешения, е допълнила министър Ангелкова. При проверката експертите са видели, че в хотела са настанени деца, за които собствениците обяснили, че са на познати, а не туристи, допълват от МС.