Ангелов се отказа от охрана и шофьор на НСО

Не се изживявам като политик, нося отговорност за здравето и живота на българите, заяви министърът в Търново

Новини
17:02 - 05 Март 2021
2189
Ангелов се отказа от охрана и шофьор на НСО

"Още вчера съм подписал декларация, с която съм се отказал от всички възможности, които дава Националната служба за охрана - автомобили, шофьори и т.н. Считам това за изключително морално действие, което трябва да направи всеки един от нас". Това заяви във Велико Търново здравният министър в отпуск, който е водач на листата на ГЕРБ в старопрестолния град. 

Ангелов обясни, че не се изживява като политик и ще продължа да отправям апела си: нека в хода на тази изборна кампания отправната ни точка да продължи да бъде здравето и живота на българските граждани. "Аз съм министър и няма да избягам от отговорността, която нося", уточни той. 

На вип площадката за наблюдение на спектакъла "Звук и светлина" на Царевец професорът и кметът Даниел Панов, както и 15-те кандидати с №28, направиха първата си предизборна среща с медиите.

"Искам всички граждани да не се страхуват и да отидат да гласуват на 4.04. Ние имаме ангажимента да направим тези избори безопасни. Ще го постигнем с разум, с изключително силна мотивация да дадем всичко от себе си, за да могат хората да гласуват спокойно", увери водачът на листата на ГЕРБ.

"Има много допуснати грешки, но има и много направени неща. Няма човек който да работи и да не греши, мъдростта е в старите хора, ще си говорим с тях. Ще почерпим от тая мъдрост и ще се опитаме да я предадем на младите. Ще се опитаме да чуем онова, което те искат, и да поправим това, което сме сгрешили", каза проф. Ангелов.

Той подчерта, че е много важно какво ще се случи на 4 април, защото от този избор зависи как България ще излезе от Covid кризата.

"Изходът към настоящия момент е един едниствен и това е ваксината. Ваксината е онази преграда, която стои между хората и между епидемията", каза проф.Ангелов и бе категоричен, че "няма да позволи която и да е фирма производител, колкото и мощна да е тя, дори и за секунда да си помисли, че може да пренебрегва българските интереси".

По повод евентуалната възможност да излезе на дебат с доц. Атанас Мангъров и проф. Андрей Чорбанов като водачи на партийни листи съответно във Велико Търново и Варна, проф. Ангелов заяви:"С удоволствие бих се изправил в дебат с хора, които държат високо науката в ръцете, които са приели медицината в сърцето и са готови да спорят с медицински термини.С тези, които са загубили отдавна битката си с науката и тя ги е победила, доказано във времето, считам, че няма какво да си кажем".