Ангелов: Слави без да говори, казва, че не става за премиер

Новини
17:57 - 26 Април 2021
4958
Ангелов: Слави без да говори, казва, че не става за премиер

Остри думи за Слави Трифонов, след отказа на ИТН да състави кабинет, отправи здравният министър в оставка Костадин Ангелов.  

Колкото и късно да влезеш в политиката, никога не е късно да станеш за резил. Слави Трифонов остана верен на запазената си марка - записа един текст във фейсбук, от който аз си правя 3 извода: без да говори каза, че не става за премиер, че не може да състави правителство и че е започнал да прави разлика между аз искам и аз мога, коментира Ангелов пред Би Ти Ви.

Важното е да бъдеш последователен и когато се бориш, за да спечелиш гласовете на хората, ти трябва да постъпиш отговорно, добави Ангелов. 

По повод отварянето на зелените коридори по празниците, той уточни, че не е необходимо предварително записване.

„Днес дойде първата голяма доставка на информационна иРНК ваксина – 138 хил. дози на „Пфайзер“. Нещо, което е заслуга на нашето правителство. Оттук нататък всичко е процес на организация. Ще има ваксини за всички желаещи“, увери здравният шеф в оставка.

По повод ваксинирането с „АстраЗенека“ и решението на ваксинационния щаб да даде възможност на желаещите, имунизирани с първа доза на препарата, да си поставят втора доза от иРНК ваксината, здравният министър уточни: „Принципът на действие на всички ваксини е вкарване на т. нар. „спайк“ протеин на вируса, който действа под формата на антиген, благодарение на който нашето тяло изработва антитела, които се борят срещу вируса при бъдеща среща. Няма значение по какъв начин този „спайк“ протеин влиза в организма. От медицинска гледна точка няма значение. Втората ваксина усилва образувалият се до момента имунитет“