Англия е европейски шампион при 19-годишните

За островитяните това е рекордна 11-та титла в тази възраст, като толкова има и Испания

Спорт
08:20 - 02 Юли 2022
2430
Англия е европейски шампион при 19-годишните

Англия е новият европейски шампион за юноши до 19 години. На финала в Търнава “трите лъва” се наложиха с 3:1 след продължения над изненадата на турнира Израел. В редовното време съперниците си размениха по един гол, а в допълнителните 30 минути британците бяха по-свежи и заслужено стигнаха до титлата.

Двата отбора се срещнаха и в групите, като Англия спечели с 1:0, а после надви с 2:1 Италия на полуфиналите. Израел се класира за решителния двубой след сензационен успех с 2:1 над Франция.

Израелтяните направиха много силно първо полувреме и откриха резултата в 40-ата минута с попадение на Оскар Глох. Англия обаче изравни в началото на второто полувреме чрез Калъм Дойл.

В продълженията младата надежда на Кристъл Палас Карни Чуквуемека вкара втори гол за англичаните, а третото попадение за тима на Иън Фостър реализира неговият съотборник Аарън Рамзи, който през миналия сезон игра под наем в Челтнъм.

За Англия това е рекордна 11-та титла в тази възраст, като толкова има и Испания. През 1959, 1969 и 1974 година пък шампион става България след победи съответно над Италия, ГДР и Югославия.