Англия и Германия със зрелищно 3:3 на "Уембли"

Италия сложи край на унгарската приказка в Лигата на нациите

Спорт
08:03 - 27 Септември 2022
1998
Англия и Германия със зрелищно 3:3 на "Уембли"

Англия и Германия спретнаха зрелищно равенство 3:3 на „Уембли“ в последната среща на двата тима преди Мондиала в Катар. В мача от „Лига А“ на Лигата на нациите попаденията за „трите лъва“ бяха дело на Люк Шоу, Мейсън Маунт и Хари Кейн. За Германия два гола отбеляза Кай Хаверц, а един добави Илкай Гюндоган.

Срещата започна с натиск на Англия, а първото по-опасно положение бе на сметката на Рахийм Стърлинг, който излезе сам срещу Марк-Андре тер Щеген в 25-ата минута, но ударът му беше слаб и до гол не се стигна.

Хари Кейн стреля след рикошет в 27-ата минута, но въпреки че беше от близко разстояние, ударът му не намери очертанията на вратата на Германия.

Седем минути след началото на второто полувреме Хари Магуайър извърши нарушение срещу Джамал Мусиала и бе отсъдена дузпа в полза на Германия, която бе реализирана от Илкай Гюндоган.

В 67-ата минута Тимо Вернер напредна с топката в крака и отклони за Кай Хаверц, който стреля прецизно от границата на наказателното поле, за да удвои аванса за Германия.

Само четири минути по-късно Рийс Джеймс центрира прецизно в наказателното поле, а Люк Шоу засече подаването за 1:2.

Букайо Сака комбинира с Мейсън Маунт, който овладя и отбеляза великолепен гол от границата на наказателното поле, за да изравни резултата в 75-ата минута.

В 82-ата минута Джуд Белингам бе спънат в наказателното поле. След преразглеждане от VAR, бе отсъдена дузпа в полза на Англия. Хари Кейн застана зад топка и отбеляза, за да може „трите лъва“ да осъществят пълен обрат в срещата.

Радостта на англичаните не бе за дълго, защото фрапантна грешка на вратаря Ник Поуп доведе до изравнително попадение за Германия, реализирано от Кай Хаверц, който оформи крайното 3:3.

Англия отпада в „Лига В“ на Лигата на нациите, след като спечели само 3 точки в 6 мача, докато Германия остава на 3-о място в „Група 3“, която бе спечелена от Италия, а на втора позиция е Унгария.

Италия сложи край на мечтите на Унгария в Лигата на нациите. Маджарите бяха много близо до класиране за финалите в турнира, но загубиха с 0:2 срещу "скуадра адзура" в последния си мач в група 3 на дивизия "А" и пропуснаха шанса да продължат приказката си в турнира.

Джакомо Распадори в 27-ата и Федерико Димарко в 52-рата минута донесоха успеха на гостите. Джанлуиджи Донарума също имаше важна роля, след като направи поредица от великолепни спасявания, с които отказа играчите на домакините.

Така италианците спечелиха групата си и станаха третият участник във Финалната четворка в турнира след Нидерландия и Хърватия.