Англия на финал!

"Лъвиците" попиляха Швеция на Евро 2022

Спорт
11:19 - 27 Юли 2022
2388
Англия на финал!

Англия разгроми Швеция с 4:0 и се класира на европейското първенство за жени. 

Бетани Мийд откри в 34-ата минута. Лусия Бронз направи 2:0 в 48-ата. В 68-ата резарвата Алесия Русо направи 3:0, а последният гол падна в 76-ата и бе на Франческа Кърби.

"Лъвиците" направиха трудно начало на мача, но Мийд ги изведе напред с попадение в 34-та минута и от този момент те владееха изцяло инициативата в мача. Така селекцията на Сарина Уийгман е първата за Англия с финал на голям турнир от 2009 насам. 

Домакините на Европейското първенство вече имат 11 поредни победи и на финала този уикенд ще се изправят срещу Германия или Франция на "Уембли". 

Шведките пропиляха три чисти положения и дори удариха напречната греда преди попадението на Мийд. След малко повече от половин час игра тя получи топката на ъгъла на наказателното поле и стреля покрай Хедвиг Линдал за 1:0.

Първото полувреме завърши при този резултат, а англичанките увеличиха преднината си още на старта на втората част. Бронз покачи на 2:0 в 48-та минута с глава след ъглов удар, а Лорън Хемп удари греда от чиста ситуация малко по-късно.

Русо не успя да запише асистенция в тази ситуация, но вместо това вкара третия гол в 68-та минута с удар между краката на Линдал. Кърби пък оформи крайния резултат осем минути по-късно