Англия се измъчи, но победи

Гол от дузпа донесе труден успех на британците над Румъния

Спорт
11:35 - 07 Юни 2021
2199
Англия се измъчи, но победи

Англия победи Румъния с 1:0 в контролна среща. Единственото попадение в срещата падна в 67-ата минута и бе дело на Маркъс Рашфорд от дузпа.

"Трите лъва" можеха да стигнат до по-убедителен успех, след като получиха право да изпълнят втори наказателен удар малко по-късно, но изстрелът на Джордан Хендерсън бе спасен от стража на гостите.

Англия бе по-активният отбор през първото полувреме, като на два пъти бе много близо до гол, но ударите на Доминик Калверт-Люин и Джейдън Санчо срещнаха напречната греда. Румъния пък отговори със слаб изстрел на Андрей Иван, който обаче не затрудни Сам Джонстън.

В 67-ата минута Англия получи право да изпълни дузпа, след като Тибериу Капуса извърши нарушение в наказателното поле на Румъния и съдията веднага посочи бялата точка. Зад топката застана Маркъс Рашфорд, който с удар в долния десен удар матира Флорин Ница. В 78-ата минута "трите лъва" получиха втора дузпа. Този път с изпълнението ѝ се нагърби Джордан Хендерсън. Ударът му обаче бе отразен от вратаря на гостите.

В друг мач Шотландия постигна много трудна победа с 1:0 над Люксембург. Единственото попадение в срещата бе дело на Че Адамс в 27-ата минута. Асистенцията бе дело на Линдън Дайкс.

Домакините от Люксембург пък играха близо час с човек по-малко, след като Селимович бе изгонен с директен червен картон в 35-ата минута на срещата.

Англия и Шотландия са в една група на предстоящото Европейско първенство.