Английски футболист се разкри като гей

17-годишният нападател Джейк Дейниълс е част от първия тим на Блекпул

Топ
20:59 - 16 Май 2022
4243
Английски футболист се разкри като гей

17-годишният нападател на Блекпул Джейк Дейниълс призна, че е хомосексуалист. Така той се превръща в първия професионален футболист на Острова от 32 години насам, който разкрива, че е гей. През 1990 година това стори Джъстин Фашану.

Дейниълс е част от първия тим на Блекпул и този сезон има един мач в Чемпиъншип. През миналата кампания той беше избран за №1 сред подрастващите в клуба, след като вкара 30 попадения за тима до 18 години.

“Криех сексуалната си ориентация, защото исках да стана професионален състезател - призна тийнейджърът пред “Скай Спортс”. - Но мисля, че дойде времето да кажа открито какъв съм. Вече съм готов, като дълго време мислех върху това.”

Талантът се е разкрил пред семейството си преди време, а в началото на тази година се е свързал с репортер на “Скай Спортс”, за да проучи най-добрия вариант да стори това и пред целия свят. В крайна сметка е било решено да се изчака края на сезона.

„Има хора в същото пространство като мен, които може да не се чувстват комфортно да разкриват своята сексуалност. Просто искам да им кажа, че не е нужно да променяш кой си или какъв трябва да бъдеш, само за да се впишеш. Да бъдеш ти и да си щастлив е най-важното.", споделя футболистът. Признанието му идва само ден преди Международния ден за борба с хомофобията - 17 май.

Преди година австралиецът Джошуа Кавалo също се разкри като гей.

Тъмнокожият Джъстин Фашану придоби световна слава, когато през 1990 година призна, че харесва мъже. 8 години по-късно обаче той се самоуби, след като американски тийнейджър го обвини в сексуално посегателство. В предсмъртното си писмо Фашану твърдеше, че сексът с въпросното момче е бил по взаимно съгласие.