Английски и корейски национали - жертви на расизъм

Рахийм Стърлинг и Сон бяха нападнати в социалните мрежи

Спорт
15:57 - 12 Април 2021
2082
Английски и корейски национали - жертви на расизъм

Рахийм Стърлинг се превърна в поредния футболист, който става жертва на расистки обиди в социалните мрежи след поражението на Манчестър Сити от Лийдс през уикенда.

Английският национал бе обиждан на расистка основа в Туитър.

„В Туитър няма място за расистки обиди и ние сме твърдо решение да гарантираме, че футболният разговор в наша услуга е безопасен за феновете, играчите и всички, участващи в играта. Когато идентифицираме акаунти, които нарушават някое от правилата на Туитър, ние предприемаме действия по прилагане“, се казва в официалното съобщение на Туитър.

Наскоро от Суонси обявиха нова форма в борбата с расизма в интернет. Клубът от Чемпиъншип спира за седмица да публикува в социалните мрежи, като същото действие ще предприемат футболистите и служителите на тима.

В същото време Тотнъм определи като "отвратителни" расистките нападки към корейския нападател Сон Хюн-Мин. Той бе обект на жестоки обиди в социалните мрежи след поражението с 1:3 срещу Манчестър Юнайтед.

Сон изведе "шпорите" напред в резултата, в преди това бе пряко замесен и в ситуацията с отменения гол на Скот Мактоминей. Червените дяволи стигнаха до пълен обрат с попадения на Фред, Единсон Кавани и Мейсън Грийнууд. 

"Нов мач и нови отвратителни думи към наш футболист. Докладвахме и този случай на социалната платформа.

Очакваме пълно разследване и от Висшата лига, за да определим най-ефективният начин за борба с тези неща. С теб сме, Сони", написаха от Тотнъм в Туитър. 

По-рано и Давинсон Санчес бе обект на идентична атака. През сезона това се случи още с Рийс Джеймс от Челси и триото на Юнайтед - Антони Марсиал, Аксел Туанзебе и Маркъс Рашфорд.

Миналата седмица мениджърът Жозе Моуриньо каза, че Тотнъм е готов на всичко, за да ограничи расистките обиди онлайн. Той заяви, че "шпорите" и други клубове могат да обявят пълен бойкот на социалните мрежи.