Английски съд разпореди BG златотърсачката Мануела да върне 650 000 лева на наивен банкер

Новини
16:44 - 01 Юли 2019
10505
Английски съд разпореди BG златотърсачката Мануела да върне 650 000 лева на наивен банкер

Британски бизнесмен, който даде на българската си любовницата над 180 000 паунда, „заслепен от страст“, я осъди да му върне общо 300 000 паунда, или над 650 000 лева. Съдът прие, че нашенката е измъкнала парите на влюбения англичанин с измама, пише в пространен материал, публикуван в неделния си брой, в. „Дейли Мейл“.

Наивният консултант от петролния бизнес Марсел Кутър се подлъгал да прехвърли 182 000 паунда на 37-годишната Мануела Радева, след като се запознал с нея в приложението за еротични запознанства „Тиндър“ през февруари 2017 г. Мануела, която се преместила да живее при 57-годишния мъж в апартамента му в Южен Лондон скоро след запознанството им, твърдяла в профила си, че е инвестиционен банкер, който работи на висока позиция в „Ситибанк“. Там пишело още, че не е обвързана и търси любовта. Едва по-късно станало ясно, че тя не работи и никога не е работила в сферата на финансите, а малко преди да се запознае с Кутър, се е омъжила. Смята се, че заедно с мъжа си е измислила схемата как да ошушка наивния баровец.

През февруари обаче съдът разпореди Мануела Радева да плати щети и разходи на Марсел Кутър в размер на 200 000 паунда. Решението беше взето, след като стана ясно, че въпросните 182 000 паунда са ѝ били дадени не като подарък, но като сума, която бизнесменът искал да бъде инвестирана от негово име.

Тази седмица излезе нареждане, с което Радева се задължава да плати още 100 000, за да покрие разходите на Кутър за съда. Но адвокатите му са го предупредили, че в крайна сметка може да не получи нищо, тъй като българката е обявила, че е във фалит, след като били повдигнати обвиненията срещу нея.

Измаменият британски банкер Марсел Кутър е с 20 години по-възрастен от нашата хитруша

Още пред февруари Мануела ги отхвърлила, твърдейки, че въпреки че била омъжена, със съпруга си се били разделили в момента, в който се запознала с англичанина. По думите ѝ, богатото ѝ гадже Кутър й дал по-голямата част от парите, за да поддържа техния „скъп и луксозен начин на живот“ заедно. С тази сума ходили на почивки, купували са дрехи и вечеряли в изискани ресторанти.

В съда обаче лъсна фактът, че тя е излъгала в профила си, че работи в „Ситибанк“, а също и че подписвала имейлите като „Мануела Радева, главен инвестиционен мениджър“. В един момент по време на кореспонденцията Кутър изразил притеснение и ѝ написал: „Да сложа голяма сума пари в твоята банкова сметка просто така изглежда малко безразсъдно“. „Не се притеснявай за това, можеш да ми се довериш напълно“, отговорила му хитрата българка.

Първата част от сумата, която Радева трябва да плати според съда – 50 000 паунда, трябва да бъде внесена до 31 юли. Адвокатът на Кутър, който също е българин – Камен Шойлев, посочи, че клиентът му ще настоява банкрутът на Радева да бъде отменен. Ако това не се случи, нашенката може да се измъкне от цялата сага без да плати и стотинка на измамения любовник.