Английските клубове са шокирани от възраждането на Суперлигата

Спорт
17:30 - 10 Февруари 2023
2289
Английските клубове са шокирани от възраждането на Суперлигата

Английските клубове са останали изключително изненадани и объркани от обявения вчера нов опит за създаване на Европейска суперлига, съобщават медиите на Острова. За първи път официален опит за формиране на такава лига бе направен през 2021-а, когато и шест местни тима бяха част от групата - Арсенал, Челси, Тотнъм, Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити и Ливърпул.

Те също така бяха и първите, които се оттеглиха под натиск от страна на УЕФА, останалите клубове в Премиър лийг, както и правителството на Великобритания.

Вчера обаче организаторите обявиха обновен нов проект на Суперлигата с 80 отбора и отворен формат с различни дивизии, изпадащи и влизащи по подобие на Лигата на нациите, но консултации с английските грандове изобщо не са били провеждани. Към този момент клубовете от Висшата лига по-скоро се дистанцират от всичко свързано с този проект, тъй като още след фиаското през 2021-а бе обявено, че всеки нов евентуален опит за участие ще доведе до наказание от 30 точки и глоба от 25 милиона.

Фенове за Суперлигата: Ходещият труп пак се размърда
Фенове за Суперлигата: Ходещият труп пак се размърда
“Това е обратен “Брекзит”. Говорим за затворена лига, която се опитва да оправдае присъствието си, като противопоставя Европа на Англия. Те искат да подражават на успеха на Премиър лийг. В доклата се казва още, че А22 са използвали успеха на английския футбол като създаване на новия турнир, заявявайки, че богатството на Висшата лига е създало елит и подчертавайки как изпадналия Норич е имал повече приходи от телевизионни права от Байерн (Мюнхен), Милан и ПСЖ,” заявява източник от местните Премиър лийг пред вестник “Сън”.