Анонимен подал сигнал за бомба в пловдивска борница

Според информатори това е пациент, полицията все още го издирва

Новини
21:59 - 13 Януари 2020
1805
Анонимен подал сигнал за бомба в пловдивска борница

Пациент от близко пловдивско село е подал фалшивия сигнал за бомба в университетска болница "Каспела", съобщиха пред „24 часа” медици от лечебното заведение.

За разкриването на автора на злоумишленото деяние те научили от полицаи, които бяха отцепили здравното заведение, а всички болни от корпус 2 евакуирани.

Лекарите не могат да си обяснят какво е провокирало човека, когото са лекували, да предизвика такава паника сред персонала и безпомощните пациенти. Наложи се да бъдат прекъснати належащи операции.

Близо два часа прекараха на студа над 200 пациенти и медици, докато служители на БОП претърсваха избеното помещение за взривно устройство. Сигналът се оказа фалшив. По всяка вероятност може би авторът му е бил недоволен от обслужването в лечебницата и затова е решил да си отмъсти с телефонно обаждане. Но ужасът, който предизвика и принуди тежко болни да бъдат изкарани навън, ще му лежи на съвестта, коментираха медици. Те очакват извършителят да си получи заслуженото и да бъде подведен под отговорност.

От полицията в Пловдив засега няма информация, че извършителят е разкрит.