АНШЛУС! Благо Георгиев купува македонския гранд Вардар Скопие

Спорт
09:06 - 04 Юни 2020
7776
АНШЛУС! Благо Георгиев купува македонския гранд Вардар Скопие

След като завоюва сърцето на Русата Златка, Благой Георгиев продължава да гони нови висоти като истински Александър Македонски. Бившият ни футболен национал има интерес към собствеността на закъсалия македонски гранд "Вардар" Скопие. Джизъса е провел среща с изпълнителния директор на тима Самоил Симев, на която е присъствал и бившият хандбалист Наумче Мисоски, съобщи сайтът sport1.mk.

Благой Георгиев е представител на консорциум от компании от Източна Европа, заинтересован от това да поеме контрола над Вардар в сегашното му тежко финансово състояние. Все още няма публична информация кои са компаниите.

"Вардар" е най-титулуваният отбор в западната ни съседка, като има девет титли на страната в своята история и се ползва със сериозна фенска подкрепа.

"Истина е, че имам план да имам футболен клуб и съм в напреднали преговори за тази си цел. Тимът няма да е от България, а от близка страна до нашата. Факт е, че ежегодно играе в европейските клубни турнири, в частност Лига Европа", сподели Георгиев през март в "Шоуто на Николаос Цитиридис".

Новината за интереса на Благой Георгиев към "Вардар" идва на фона на поредното напрежение между Скопие и София. Поредната разправия се разгоря около темата дали има македонски език. 

Милиардите на Рамзан Кадиров ли стоят зад Благо?

Българското правителство отдава антибългарската кампания в Скопие на предстоящите извънредни парламентарни избори.

Благой Георгиев е от школата на "Славия" и е бивш национал, отбелязал 5 гола в 50 мача за представителния ни тим. Той игра дълги години в Русия и Чечня,  като беше персонален любимец на местния самодържец Рамзан Кадиров. Според някои предположения, именно брадатият командос с несметно богатство стои зад амбициите на нашенеца.