Антъни Иванов и майката на Карлос Насар изригнаха срещу "Спортист на годината"

Може би пиарът на някои спортисти е по-важен от реалността, споделиха ядосано бадминтонистките сестри Стоеви

Новини
16:45 - 05 Януари 2024
6043
Антъни Иванов и майката на Карлос Насар изригнаха срещу "Спортист на годината"

Един от най-добрите български плувци Антъни Иванов остана гневен след церемонията по връчването на наградите от анкетата Спортист на годината на България.

Той се възпротиви на избора на някои журналисти и изрази своето несъгласие с мястото в класирането на някои спортисти.

"Да сложиш Карлос Насар 5-ти и Нургюл 6-та зад успехи при юношите е адски смешно, а да избереш треньор ползващ тренировките на други треньори за "Треньор на годината" е, меко казано, смешно - още повече след това, което се случи на Европейското първенство", написа Антъни Иванов в свой гневен пост във Фесйбук.

Неговата реакция идва, след като Петър Мицин стана спортист №3 на България, а неговият наставник Николай Вакареев бе избран за "Треньор на България" за 2023 година.

"ПРЕСТАНЕТЕ ДА БУТАТЕ ХОРАТА, КОИТО СА УДОБНИ, ИЗЛАГАТЕ СЕ!!!

Най-интересното е защо, като избираш треньора, не избираш и състезателя?

Значи 2021 г.

Два пъти четвърти на ЕП, шести на СП плюс три полуфинала (два на ЕП и един на СП) не бяха достатъчни за 10-ката, а сега титли при юношите и 8-мо и 15-то място при мъжете са третото място и един фалшив "световен рекорд"?

Това не е ли двоен стандарт? Ще ви ги напомням тези неща много скоро и ще задавам тези въпроси публично много скоро.

После не се сърдете като ви казвам, че всичко това е един голям ЦИРК и ще го видите много скоро, но недейте да пренебрегвате успехите на хората като Карлос и Нургюл. Грозно е и показвате, че не си разбирате от работата, драги журналисти!".

Антъни Иванов е наказан за две години след серия скандали с пропуснат допинг тест и медийни изяви срещу федерацията, но такава атака срещу колега се случва за първи път.

Сестри Стоеви, които спечелиха титлата на Европейските игри в бадминтона, запитаха риторично, също във Фейсбук: "Може би пиарът на някои спортисти е по-важен от реалността и оценяването по резултати?"

Майката на Карлос Насар, останал пети, не пропусна да се впише в хора на недоволните.

"Може би, ако се съгласи да вдига за друга държава, тогава ще го направят спортист на годината в България, защото цял свят говори че е феномен!", написа тя в социалните мрежи.