Антъни Иванов и Петър Мицин на полуфинал в Рим

Спорт
11:27 - 15 Август 2022
2017
Антъни Иванов и Петър Мицин на полуфинал в Рим

Добрите новини от Европейското първенство по плуване в Рим за България продължават. Антъни Иванов и Петър Мицин намериха място в полуфиналите на 200 метра бътерфлай.

Четвъртият от континенталния форум в Будапеща през миналата година даде време от 1:58.87 минути и намери място сред най-добрите 16. Същото стори и дебютантът Петър Мицин с 1:59.40 минути.

"Лично аз съм доволен от представянето ми, имам с една секунда по-бързо - беше на финала на Европейското в Букурещ. Надявам се сега да вляза на полуфинал, но има още една серия, която е много силна. Надявам се с много тренировки да си подобря личния рекорд в тази дисциплина. Пробвах се да натисна във второто и третото 50, а в последното каквото се получи”, каза 16-годишният Мицин пред БНТ3 след сериите на 200 метра бътерфлай.

"От самото време не съм доволен, но дадох максисума от себе си за сутрешно плуване. Надявам се слодобед плуването да е с поне 2-3 секунди по-бързо. Не съм имал тактика, тя беше да се влезе на полуфинал. Гледах максимално да си пестя силите. Следобед ще трябва да се плува максимално със сигурнст, за да се влезе във финала”, добави Иванов. 

Най-бърз в сериите на 200 метра бътерфлай беше олимпийският шампион и световен рекордьор Крищоф Милак (Унгария) с 1:54.97 минути.