Антъни Джошуа: Искам онзи дебелак с кльощавите крака!

Боксьорът събира дарения за Уайлдър, за да се оттегли

Спорт
13:58 - 20 Май 2021
2967
Антъни Джошуа: Искам онзи дебелак с кльощавите крака!

Антъни Джошуа има намерение да създаде дарителска кампания в полза на Дионтей Уайлдър в GoFundMe. Британският боксьор се надява, че в сметката ще се съберат достатъчно пари, за да може Бронзовия бомбардировач най-накрая да се оттегли и да му позволи да се бие с Тайсън Фюри. 

Както е известно, Циганския крал обяви, че американецът е поискал 20 милиона лири, за да не прави спънки за провеждането на мегабитката за обединяване на всички световни титли в тежка категория.

“Обмислям да стартирам кампания за набиране на 20 милиона лири, за да платя на Уайлдър да се оттегли, за да мога да пребия онзи дебелак с кльощавите крака от Манчестър.

Тежка категория се нуждае от подкаст или нещо подобно, защото повечето не се бият, а само говорят”, написа Джошуа в Инстаграм.

Антъни Джошуа се беше разбрал с Тайсън Фюри за мач на 14 август в Саудитска Арабия, но скорошните сензационни новини от лагера на Уайлдър поставиха под заплаха провеждането му.

Както е известно, американският боксьор спечели арбитражно дело, което задължава Фюри да се бие с него в трети мач преди 15 септември.

Това означава, че единственият начин дългоочакваният обединителен мач между Ей Джей и Фюри да бъде спасен, е, ако Уайлдър отстъпи. Както се очакваше обаче, това не се случи и Бронзовия бомбардировач поиска реванш от Тайсън Фюри. Това накара мениджъра на Антъни Джошуа - Еди Хърн да заговори за план Б, а именно задължителна защита срещу украинеца Александър Усик.

"Фокусирали сме се върху план А. В момента мислим само за Тайсън Фюри и се надявам двамата да се срещнат на 14 август. Нещата много се промениха вчера и сега мислим за план Б.

Имам няколко варианта, но най-вероятно ще бъде задължителната защита срещу Александър Усик. В момента ситуацията е такава, че ако от отбора на Фюри не разрешат проблемите си до края на седмицата, няма да имам друг избор освен да търся алтернативна битка.

AJ иска да се бие това лято. Усик е задължителен претендент. Имаме и още 2-3 варианта. Но би било страхотно, ако успеем да защитим титлите и да ги запазим за двубой с Фюри, вероятно през декември”, заяви Еди Хърн.