Антарктида и Южна Америка били едно

Географски карти показват различна суша на Земята

Мистика
14:26 - 04 Септември 2022
5131
Антарктида и Южна Америка били едно

През последните 60-70 години изследователи от различни области на знанието и от престижни научни институти по света редовно представят доказателства, че преди стотици и милиони години сушата на Земята не е имала днешния вид, а в Антактида и Грендландия е било топло и пълно с разнообразен живот. За това се говори в легенди, предания и митове на народи от цял свят, които все още се възприемат само като приказка, а не като отзвук от реално съществували факти.

Още преди 5 века мореплаватели от различни държави правят географски карти, които показват необичайно разположение на земната суша и намиращото се върху нея. Например,

на картите на Пири Рейс от 1513 г. е показано как двамата континента – Антактида и Южна Америка, са съединени.

Повечето изследователи са на мнение, че разделението е настъпило в голям период, маркиран от времето между 34 и 13 милиона години от нашето време. От което следва, че оригиналът на картите на Пири Рейс е съставен в този период. Това са трите карти на наистина Древна Атарктида. Те отразяват състоянието на част от земната повърхност в края на т.нар. Златен век или на времето непосредствено след него.

Картата на Оронтия Фини от 1531 г. е показана Антактида със свободни от ледове брегове, с планини и реки. Релефът на централната част на континента не е обозначен, което може да се дължи на наличието на неголяма полярна шапка или на друг фактор. Материали от геоложки изследвания показват, че заледяването на Антактида с формиране на полярна шапка започва преди около 23 милиона години.

Преди това върху голяма част от този континент има умерен климат и едва преди около 13 милиона години ледът сковава материка.

Картата на Герардус Меркатор от 1554 г. показва митичният континент Хиперборея. Изображението показва голям континент на мястото на днешния Северен ледовит океан. Този материк също има вътрешно море, разделено на четири части от големи реки или проливи.

На картата няма никакви следи от заледяване на континента или съседна Гренландия и островите от днешния Северен ледовит океан.

Първите ледове се появяват там пред около 16-10 милиона години.

Картата на Филип Буше от 1737 г. показва напълно свободната от ледове Антарктида. В средата на континента е показан водно пространство, което разделя материка на два големи острова, съпоставими с размерите на Грендландия.

Такава географска картина е възможна само допреди 34 млн. години, когато в Източна Антарктида започва формирането на ледници.

Според някои изследователи първите следи от заледяване се появяват на южния континент даже по-рано – преди 45-42 млн. години. Но това не се потвърждава от находките, доказващи наличието на субтропичен климат и флора в Антактида.

Всички тези карти са копирани от древни източници от различни епохи.

Учените смятат, че източникът на картата на Филип Буше е от периода около 13 000 г.пр.н.е. Източникът на картата на Фини датира отпреди 9 хиляди години. Източникът на Пири Рейс и Меркатор отпраща във време отпреди 5000 години.

Което води до извода, че в дълбока за нас древност на Земята са съществували растения, животни и хора на развити цивилизации, чиито следи трябва да се търсят не на днешните континенти, а под ледовете на Северния ледовит океан и Антактида. Преди милиони години това са били процъфтяващи континенти със субтропичен и умереноконтинентален климат, широколистна и тропическа растителност в съчетание с вечно светещо и само за кратко залязващо слънце.