Анте Шимунджа: Ако имаме шанс, ще го грабнем

Топ
14:31 - 26 Октомври 2022
2101
Анте Шимунджа: Ако имаме шанс, ще го грабнем

Старши треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа даде традиционната си пресконференция преди европейски мач. В четвъртък шампионите се изправят срещу Бетис в пета среща от груповата фаза на Лига Европа.

„Вкъщи винаги са нашия терен, фенове, всичко е наше, приятно е да се играе. Винаги е възможно да направим прогрес във всеки компонент от играта. Трябва да повторим хубавите неща, които направихме и трябва да се подорбим в нещата, в които не сме толкова добри. Ние все пак играем срещу класни съперници и трябва да се адаптираме към техния начин на игра. Специално в защита трябва да сме фокусирани, концентрирани и спокойни. Трябва да сме близо до противника“, каза Шимунджа.

„Трябва да сме агресивни в атака и в средната част от терена. Това е футбол и не може да се прави в 90 минути от мача. Винаги разчитам на най-добрите, които са в момента. Няма да бъде по-различно да утрешния мач. Ясно е, че Доминик Янков няма как да играе. Кирил Десподов започна с тичане и ще видим реакцията след тези тренировки. Другите са на линия да играят. Ще се опитаме да направим най-добрия отбор, който ще бъде много агресивен и атакуващ“, допълни той.

Наставникът бе запитан дали първото място в групата попада в мечтите му.

„Ние сме амбициозен отбор. Знаем срещу кого ще се изправим утре. Ако имаме шанс ще го грабнем с две ръце. От първия мач сме казали, че срещу кого и къде играем имаме цел да победим. Това ни е целта за утрешния мач“, заяви треньорът.

„Когато сме в добър цикъл с победи винаги има самочувствие и това е нормално за всеки един футболист. Ние не сме доволни от всеки мач, защото виждаме и лошите неща и опитваме да ги подобрим. Това не се случва само в Лудогорец, а във всеки футболен клуб в света. Опитваме се да повтаряме хубавите неща и да подобряваме нещата, в които не сме добри. Виждам израстване не само в играчите, а в цялата група на Лудогорец“, заяви още той.