Анте Шимунджа преди мача с Динамо Загреб: Баща ми е от Сплит

Вярвам, че футболистите ще се жертват за успеха, сподели наставникът на Лудогорец

Спорт
16:56 - 01 Август 2022
2661
Анте Шимунджа преди мача с Динамо Загреб: Баща ми е от Сплит

Старши треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа даде пресконференция преди първия мач с Динамо (Загреб) от третия квалификационен кръг на Шампионската лига.

"Очаквам много труден мач. Играем вкъщи и се надявам футболистите да се жертват за нашия успех. Факт е, че първият двубой не решава всичко, но позитивен резултат ще е от полза за продължаването ни напред", започна словенецът.

"Съгласен съм, че Динамо ще е най-трудният ни съперник от началото на сезона. Те са сред доминантите на Балканите, с много силно представяне на европейската сцена. Динамо е много качествен отбор, уважаваме ги, защото знаем срещу кого се изправяме", каза още Шимунджа.

Защо Динамо имаше проблеми с Шкупи? Защото това е елиминационна фаза, в която играем с най-добрите отбори в държавите. Заради това не съм изненадан, че македонците създадоха проблеми на Динамо. Хърватите показаха голямо уважение към тях, имаха трудности, но продължиха напред.

Новият футболист Пьотровски ще бъде на разположение, тъй като имаме място в картотеката. Клод Гонсалвеш все още е контузен, всички останали са готови", разкри Шимунджа и говори за бъдещето на Пиерос Сотириу. 

"Ситуацията с Пиерос Сотириу е много позитивна. Той е голям професионалист. В професионалния живот всичко може да се случи. Подготвя се за мача с Динамо и има огромно желание да играе. Целият отбор го уважава. Информацията, която имаме за него, е позитивна", добави още той.

"Баща ми е от Сплит, но съм роден в Марибор и съм израснал в Словения. Имам някаква връзка с Хърватия", завърши Шимунджа.