Антоан Гризман герой за Барса

Каталунците сътвориха обрат срещу Виляреал

Спорт
12:34 - 26 Април 2021
1910
Антоан Гризман герой за Барса

Барселона успя да обърне Виляреал и да запише ценна победа в битката за титлата, надвивайки Виляреал с 2:1 в двубой от 32-ия кръг на Ла Лига. Самуел Чуквуесе даде аванс на домакините, но два гола на Антоан Гризман за седем минути донесоха успеха на каталунците.

Със спечелените три точки тимът на Роналд Куман вече има 71 точки, колкото и вторият Реал Мадрид, но с мач по-малко. Лидер е Атлетико с 73. Виляреал е седми с 49.

В 13-ата минута Сержиньо Дест стреля с глава, но над вратата. Три минути след това Френки де Йонг бе оставен непокрит в наказателното поле, но Серхио Асенхо направи добро спасяване, за да не позволи на нидерландеца да вкара.

В 26-ата минута Виляреал откри резултата. Самуел Чуквуезе матира Марк-Андре тер Стеген.

В 28-ата минута Оскар Мингеса изведе с дълъг пас Антоан Гризман, а французинът елегантно копна топката над вратаря на Виляреал и изравни резултата.

В 35-ата минута Гризман вкара втория си гол в мача и даде аванс на каталунците. Този път световният шампион бе изведен от играч на домакините и се възползва от златния шанс да се разпише за 1:2.

В 65-ата минута Мануел Тригуерос остави Виляреал с човек по-малко след като бе изгонен с директен червен картон.

В 84-ата минута Усман Дембеле подаде към Френки де Йонг, който стреля от границата на наказателното поле, но покрай вратата.

В друг двубой от кръга Хетафе надви Уеска с 2:0.