Антоанета Асенова от ДПС влезе в борда на Европейски либерален форум

Новини
18:22 - 30 Септември 2022
1379
Антоанета Асенова от ДПС влезе в борда на Европейски либерален форум

Антоанета Асенова, дългогодишен член на ДПС и доскорошен президент на Европейските млади либерали, днес бе избрана за член на борда на директорите на Европейския либерален форум (ELF) с голямо мнозинство.

„Изключително съм благодарна на Фондация Либерална Интеграция и Либералния институт за политически анализи от България, на Фондация Борис Дивкович от Босна и Херцеговина и Европейската либерална младеж за номинирането ми за член на Борда на ЕЛФ, както и на партия ДПС за това, че подкрепя, вярва и залага на младите си хора. Благодарна съм и на членовете на ЕЛФ - неправителствени организации и тинк-танкове от цяла Европа за подкрепата на визията ми за развитието на организацията.

Изборът ми е признание за доверието на нашите европейски партньори. Този мандат на ръководството на ЕЛФ, започва в трудна обстановка - но именно да се доказваме в трудни времена е силата на ДПС.“, заяви Асенова след избирането й.

Избирането на Асенова за такъв висок пост е подарък за всички от Движението, твърдят членове и симпатизанти на партията. ДПС е известна с многобройната младежка структура и старателната подготовка на кадри за политическата сцена у нас и в Европа.

Антоанета Асенова получи много поздравления по повод избирането й. Сред първите бе и евродепутатът Илхан Кючюк. Във своя фейсбук лидерът на европейските либерали написа: „Избирането ти за член на борда на директорите на Европейския либерален форум е поредното доказателство, че кадрите на ДПС са подготвени за европейската политическа сцена. Продължавай със същата упоритост и знания да покоряваш нови върхове! Успех!“

Европейският либерален форум е политическа фондация на европейско ниво и официална фондация на партия АЛДЕ, основана през 2007 г. Тя е самостоятелна неправителствена организация, която събира национални политически фондации и тинк-танкове споделящи либерални идеи и принципи от цяла Европа.