Антоанета Христова: ДПС показа самочувствие

Политическата зрелост на Движението се прояви с издигането на лидера Карадайъ за президент, отсъди професорът

Новини
14:40 - 29 Октомври 2021
2595
Антоанета Христова: ДПС показа самочувствие

Политическата зрелост на ДПС не се появява на периоди, напротив, има постоянство от Прехода насам. Издигането на кандидат-президенска двойка, която се оглавява от лидера на ДПС, е знак - така се заявява самочувствие, заяви Антоанета Христова.

По нейните  думи ДПС при Карадайъ има своя демократичен принос, те са  борци за човешки права, дори когато няма категорични доказателства. От партията и ЦОБ участва равнопоставено в дебата - продължи проф. Христова.

Като антипод на това, което правят в ДПС, Христова даде за пример Лозан Панов, чийто послания са объркващи и не стигат до Демократична България.

"Карадайъ е много добра кандидатура за ДПС и идентификационно за ДПС. Докато Лозан Панов не е убедителен като кандидат за президент - като говорене, като аргументация, като присъствие на авторитет. Много хора очакваха, че като съдия ще има много повече умения в риторика, в аргументиране, в умението комплексно да разбираш и обясняваш един проблем. Не видях това до този момент в неговото политическо говорене. И ми се струва, че той не може даже гласоподавателите на Демократична България да мотивира докрай да гласуват за него. Мисля, че избирателите на ДБ ще бъде разделени на три - между Лозан Панов, Румен Радев и Герджиков", прогнозира политическият психолог  професор Антоанета Христова.