Антон Хекимян последва Петър Дънов

Журналистът търси себе си край Седемте рилски езера

През ключалката
16:20 - 21 Септември 2019
13415
Антон Хекимян последва Петър Дънов

Антон Хекимян последва мъдростта на Петър Дънов. Водещият на „Тази сутрин“ живо се интересувал от заръките на Учителя, научи Lupa.bg.

Преди години журналистът започнал да търси себе си на святото за Дънов и последователите му място – Рилските езера. Тони обаче не се включвал във всеобщите чествания на Учителя в Рила планина, които се провеждат ежегодно на връх Преображение Господне – 19 август.

За да избегне тълпите от прииждащи дъновисти, между които несъмнено ще бъде разпознат, телевизионерът изкачвал Рилските езера винаги в началото на септември месец. Обикновено на похода го придружавал един от най-близките   му приятели.

На енергийното място Хекимян задължително отивал облечен в бяло, както повелява традицията на изповядващите дъновизма. За да изрази възхищението си към природата, както правят и последователите на Петър Дънов, водещият собственоръчно издигал пирамиди от камъни.

Традицията започнал още през 2011 г., когато за пръв път отишъл на езерата. Оттогава прекарвал по няколко часа, трупайки камъни, а произведенията му достигали човешки ръст и се виждали от съседните до любимото му езеро Окото водоеми.

След почти едномесечното си отсъствие от ефир, което Хекимян прекара в странство из Средиземноморието, ваканцията му завърши отново на Рилските езера. Този път той отишъл там, за да се откъсне от депресивните мисли, които често го връхлитали в последните месеци.

Откакто в публичното пространство стана ясно, че голямата му любов Василена Гръбчева е пред сватба с набралия популярност покрай благотворителните си акции млад лекар Асен Цеков, водещият на сутрешния блок на Би Ти Ви се почувствал смазан.

Макар двамата с красивата репортерка да се разделиха с добро, Антон все още не можел да открие подходящ човек за себе си. От друга страна, роднините на 35-годишния старозагорец непрекъснато го притискали да свие семейно гнездо и го съветвали да не се вглъбява единствено в кариерата.