Антон Кутев: Държавата се управлява от натовски генерали

За съжаление много българи са убедени, че са подслушвани, заяви говорителят на служебния кабинет

Новини
12:35 - 29 Май 2021
2962
Антон Кутев: Държавата се управлява от натовски генерали

Президентът и премиерът са натовски генерали и е глупост да се твърди, че ще защитават руски шпиони. Това каза Антон Кутев, говорител на служебния кабинет в предаването „Денят започва“ по БНТ.

По повод твърденията на ГЕРБ и Борисов, че разкритите руски шпиони от ДАНС са отмъщение за съдбата на шефа на контраразузнавателната агения, Кутев посочи, че това е една от най-смешните опорки, които е чувал.

„Сега, след като сме сменили шефа на ДАНС и новата власт нямало да хваща руски шпиони. Не можем ли да кажем, че вече няма да се създават групи от шпиони, защото работата на ДАНС не е да ги хваща, а да не допуска създаването им. Щом група руски шпиони са създадени у нас, значи ДАНС са пробити. Отгоре на всичко президентът, премиерът и министърът на отбраната са натовски генерали, доказали са, че никога не са подлагали на съмнение нито евроинтеграцията на България или членството в НАТО“, посочи Антон Кутев. И допълни: „Премиерът пази баланси в политиката, не дава основание по никакъв начин, че ще защитава руските шпиони – това е глупост. “.

На въпрос до изборите ли ще доминира скандалът с подслушванията Кутев коментира, че за съжаление темата никак не е нова. „Ако нещо успеем да свършим се надявам да приключим темата завинаги. Надявам се никога повече тя да не излиза в българското общество. За съжаление много българи са убедени, че са подслушвани. Очевидно беше, че даже бившият премиер по някакъв начин, така и прокуратурата не ни каза последно подслушван ли е, това неговият глас ли е или не. Има различни форми на подслушване, не вярвам, ако бившият премиер е бил подслушван това да е станало със съдебно разрешение“, каза още той. Според Кутев главното, което трябва да се направи е не да се отговори на въпроса кои политици са били подслушвани, а да се затворят вратичките и да е невъзможно подслушването на граждани и хора извън криминалният контингент.

Кутев коментира и смяната на директори на службите. „Става дума за политически смени”, каза той. И допълни: „Шефът на ДАНС си взе отпуска, за да не свърши работа на правителството на България. Няма как това да бъде толерирано. Тук става дума за въвеждане на ред.”.