Антон Кутев и Стъки се хванаха за гушите

Актуални новини
19:45 - 17 Юни 2021
7434
Антон Кутев и Стъки се хванаха за гушите

Скандал се разигра в телевизионния ефира между говорителя на служебното правителство Антон Кутев и председателя на Федерацията по ММА Станислав Недков, по прякор Стъки. Причината бе спорът за това раздавани ли са безразборно пари на конкретни федерации от спортното министерство при предишното управление.  

Недков поиска да участва в разговора с Кутев, въпреки че минути по-рано също беше гост в студиото на Нова тв. Тема и на двата разговора са данните на служебния кабинет, че Станислав Недков и Федерацията му по ММА са получили над 1 млн. лв. държавни пари заради което, според сегашната власт, Недков е участвал в протестите срещу президента. Станислав Недков пък обвърза атаката срещу него с кандидатирането му за президент.

Станислав Недков обяви, че за последните 5 години Българската федерация по ММА е получила от държавата общо 222 000 лева. Става дума за пари по Програма за превенция на зависимости при младежите, финансирана с приходи от хазарта у нас. След като седна на стола след него обаче говорителят на служебната власт Антон Кутев контрира, че сумата е 1 милион лева.

„Милион е само в главата на кинорежисьора Кутев, който се опитва да играе предизборен щаб на Румен Радев”, коментира Стъки.

Словесната престрелка между тях засегна и участието на Недков в протестите срещу президента Румен Радев. Според Недков това била гражданската му позиция, според Кутев – така се печелили държавни пари.

„Не сме свързани с партийна централа, човек или министерство”, каза Стъки.

„Разбрах защо ММА бойците се занимават с политика –защото печелят повече от политика, отколкото от спорт”, заяви Кутев.

А извън спора в студиото за нарушения при отпускането на пари по Националната програма за изпълнение на младежки дейности пише и 16-годишният ученик Кристиян Юлзари. Той направил свое разследване по темата. В него попада и Федерацията по ММА.

„Проблемът, на който се натъкнахме, правейки проверка на програмата, е, че всяка година по много съмнителен начин се одобряват със странно много високи пари неправителствени организации, за които повечето от нас не са чували. Това са пари, които трябва да отидат за мен и моите връстници”, обясни Кристиян Юлзари.

За това и според Кристиян на проблема трябва да се обърне внимание и да се промени изцяло отпускането на средства по програмата.