Антон Недялков за Рома: Респект, но не и страх

Спорт
16:14 - 07 Септември 2022
1877
Антон Недялков за Рома: Респект, но не и страх

Капитанът на Лудогорец Антон Недялков заяви, че футболистите на шампиона на България ще подходят с респект към италианския гранд Рома, но ще покажат в утрешния мач, че не се страхуват да играят с големите отбори.

Българският тим излиза срещу "вълците" в първия мач от група "С" на Лига Европа на 8 септември от 19:45 часа.

"Разбира се, че ние ще подходим с нужния респект към Рома, но няма да се върнем назад, да се пазим и да се притесняваме. Ще излезем с нужното самочувствие да направим добър мач и да покажем, че не се страхуваме да играем с големите отбори.

Щом сме стигнали до тази фаза, би трябвало да сме готови за тези сблъсъци.

Каквото и да кажа за Пауло Дибала ще бъде малко. Знаете какъв футболист е и каква класа притежава.

Излизам на терена, а какво ще се случи, не мога да кажа. Ще се опитам да се насладя максимално на момента", каза Неделков на пресконференция днес.

"Във всеки всеки един голям отбор би трябвало да има малко напрежение. Ако го няма това, значи не си на правилното място. Това напрежение трябва да го вкараме в мача и да го използваме по най-добрия начин, за да изкараме максимално добър резултат.

От клуб като Рома може да научим как даден футболист трябва да се развива и да расте както като индивидуалност, така и като колектив, защото виждате Рома и съответно кой им е треньор, какви са настройките, как излизат за всеки мач. Той е ключът за всеки един футболист да върви нагоре", добави Недялков.