Антонина: Чалгаджийките съсипаха тая държава!

Все още приемам себе си като музикант, не като влогър, инфлуенсър или инстаграм сензаци, заяви певицата

През ключалката
11:53 - 16 Септември 2019
4688
Антонина: Чалгаджийките съсипаха тая държава!

Антонина изрази своята позиция за това какво е да се изявяваш във фолк жанра в наши дни. 

„Все още приемам себе си като музикант, не като влогър, инфлуенсър или инстаграм сензация. Наречете го старомодно, но се опитвам чрез музиката си да изразя свои виждания и да общувам с публиката. Много добре разбирам, че от днешния попфолк не се очаква това, но доста хора пропускат факта, че жанрът се появи, защото говореше за проблемите на хората. Поправете ме, ако бъркам, но „пирамиди и…балъци за милиони“ изразява съвсем точно факти от най-новата ни действителност“ – припомня певицата.

„Ако това беше влог, вероятно тук щях да кажа: „И не забравяйте да се абонирате за канала ми!“ или: „Купете тениските ми!“ Та, поправете ме, долу в коментарите, но не помня мой колега така яростно да е атакувал друг жанр. Обратното се случва често. И „Чалгаджийките съсипаха таа държава!“ вече е като рефрен от песен, като мантра. Мисля, че в време да потърсим нещата, които ни събират, да помислим за идеи, в които да изразим единството си!“ – категорична е Антонина.

„Опитвам се да мисля за музиката по нов начин. Търся теми, които да са близки не само за мен, но и за останалите. Виждам все повече хора, които разбират, че разделени не стигаме много далеч. Такава е и концепцията на песента, по която приключих работа. „Като Едно“ е израз на стремежа да бъдем заедно, да се противопоставим на разделението. За мен тази песен не е просто начин да кажа нещо, тя е копнеж по един идеал. Гледам на попфолк музиката като на възможно най-широката музикална платформа. Чрез нея мога да споделям мисли и усещания с публиката.“ – подчертава певицата.