Антония Първанова попиля Мариана Попова и Плачков: Долнопробна бутафория!

Новият спектакъл "Виновни" с режисьор Христо Мутафчиев раздели зрителите

Изповеди
11:30 - 28 Октомври 2022
15087
Антония Първанова попиля Мариана Попова и Плачков: Долнопробна бутафория!

Бившият депутат от НДСВ Антония Първанова попиля новия спектакъл с участието на Мариана Попова и Веселин Плачков. Софийската премиера на постановката "Виновни" с режисьор актьора Христо Мутафчиев и по текст на самия Плачков бе преди три дни в Театър "Сълза и смях". 

"Как да се изразя по-възпитано?! Премиерното представление, на което станах свидетел тази вечер, на сцената на Нов драматичен театър "Сълза и смях", бе падение - липса на талант, нарцисизъм и комплекси. Да, ВИНОВНИ са: режисьор и актьори, но и всички ние сме ВИНОВНИ, затова че допуснахме в театър със 130-годишна история да е възможно поставянето на подобна долнопробна бутафория. Културата ни стана много съблечена, направо гола", изля възмущението си във фейсбук бившата царистка и докторка.

Под поста й зрителите написаха, както одобрителни коментари за спектакъла, така и крайно отрицателни. "Това съчетание на участващи "актьори" обяснява възмущението от бездарието им", бе едно от мненията "против" спектакъла "Виновни".

Певицата Мариана Попова, която никога не си трае, когато някой напада нея или съпруга й отговори на Антония Първанова с думите: "Аз съм Мариана Попова, утвърден артист, и не мога да се занимавам с хора, които не ме харесват. Да са живи и здрави!".

Артистичното семейство се похвали, че на премиерата в София са получили цветя от президента Румен Радев и съпругата му Десислава. Веселин Плачков и Мариана Попова подкрепиха генерала летец за втори президентски мандат.

Журналистът Емил Спахийски обаче не споделя гневното мнение на Антония Първанова и под нея коментар написа хубав отзив за спектакъла "Виновни".

"В крайна сметка това е шоу бизнес. Ако няма шоу няма бизнес, ако няма бизнес - има държавни субсидии. Шекспир сам се е оправял - хем талатлив, хем бизнесмоделът му вървял. Само с реклама от уста на уста е карал хора от всички класи и касти да дават луди за онова време пари да гледат... и са гледали и са се връщали. Все пак чудесна хрумка на Плачков беше да вмъкне Шекспир и да го преведе в чалга вариант, за да демонстирара разликата между текст и гениалност", коментира Емил Спахийски.

"Изкуството, това е връзката на човек с вселената. То може да доведе на земята и РАЯ и АДА! Изкуството извисява нас – човеците, да си поговорим с БОГА! А творците са тези работливи пчелици, които с жуженето си строят пътя към собствените ни души", цитира Веселин Плачков собствения си текст, който звучи във "Виновни".