Антов изгледа от пейката победа на Болоня, куфее с отбора в съблекалнята

Имобиле поведе Лацио за успех срещу Каляри

Спорт
11:39 - 08 Февруари 2021
2010
Антов изгледа от пейката победа на Болоня, куфее с отбора в съблекалнята

Болоня победи Парма с 3:0 при гостуването си на „Енио Тардини“. Муса Бароу се разписа на два пъти, а Рикардо Орсолини добави един гол за успеха.

Българският национал Валентин Антов, който през тази седмица премина в тима на Синиша Михайлович, остана през целия мач на пейката.

„Рособлу“ са на 13-а позиция в класирането с 23 точки, а Парма е предпоследен с 13.

Гостите поведоха в резултата в 15-ата минута, когато Никола Сансоне центрира от свободен удар, а Муса Бароу я насочи във вратата на Сепе.

В 33-ата минута Сансоне и Бароу избработиха втори гол за Болоня. Италианецът изведе Бароу, който с диагонален удар по земя се разписа за втори път в мача.

Във втората минута на добавеното време Рикардо Орсолини оформи крайното 3:0.

Лацио стигна до минимална победа над Каляри в двубой от 21-ия кръг на Серия А. Единственото попадение в срещата бе дело на Чиро Имобиле.

Римските „орли“ са пети в класирането в Серия А с 40 точки, колкото има и четвъртият Рома. Каляри са на 18-а позиция с1 15.

В 28-ата минута Луис Алберто имаше добра възможност да открие резлутата от средна дистанция. Мощното му воле обаче бе спасено от Алесио Краньо. Десет минути по-късно Краньо отново спаси тима си от сигурен гол, като този път се справи с изстрел на Чиро Имобиле.

В 54-ата минута Разван Марин пропусна 100% възможност да даде аванс на Каляри, пращайки топката над вратата от близка дистанция.

В 61-ата минута Лацио поведе. Сергей-Милинкович Савич смали топката към Чиро Имобиле, който я насочи във вратата на Краньо. Две минути по-късно Леонардо Паволети стреля с глава, но над вратата.

Пет минути преди края на редовното време Гастон Перейро се опита да отбележи от дистанция, но стреля доста неточно. В 88-ата минута Пепе Рейна се намеси решаващо след изстрел на Нандес от границата на наказателното поле.