АПИ: Нужни са 500 млн. лева за ремонт на 100 км. пътища

Според Венцислав Ангелов, председател на Агенцията, работата им по инхаус договори продължава, но държат всичко да е изправно по тях

Новини
11:11 - 12 Март 2023
1705
АПИ: Нужни са 500 млн. лева за ремонт на 100 км. пътища

Около 100 км от участъци, на които са извършени проверки, от автомагистралите „Хемус“, „Тракия“, „Марица“ и Северната скоростна тангента, ще трябва да бъдат ремонтирани. За това ще са необходими 500 млн. лв., заяви по БТВ председателят на Управителния съвет (УС) на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) Венцислав Ангелов.

Той обясни, че проверките на качеството на строежа са възложени още през ноември м.г.  заради сигналите за увеличения „пътнотранспортен травматизъм“ и с оглед по-голямата безопасност на пътищата, каза Ангелов. Тези проверки са целели и АПИ да установи защо се е стигнало до деформации на пътните участъци, да се провери какви материали и по какъв начин са вложени, обясни още той.

В края на февруари, при инспекция на Северната скоростна тангента, регионалният министър Иван Шишков обясни, че проверки обхващат всички части от магистралите, които видимо са започнали да имат проблеми. 

Попитан дали АПИ работи по инхаус договори, той заяви, че не са спирали да работят по тях, но държат да са изправната страна.  "Всички желаят АМ"Хемус" да се случи в най-кратки срокове и да е качествено, за да се развива Северът", каза инж. Ангелов. 

Той е категоричен, че не се изплащат аванси към този момент.