Арда попиля Локо Сф

Столичани загубиха с 0:3

Спорт
19:56 - 14 Май 2023
2120
Арда попиля Локо Сф

Арда победи категорично Локомотив (София) с 3:0 в двубой от първия кръг на плейофната група с отборите между седмо и десето място. Преслав Боруков (37) беше точен за домакините, а Станислав Иванов (44) удвои. Илия Юруков (69) сложи точка на спора с хубав удар от далечна дистанция.

Мачът в Кърджали бе ръководен от Никола Попов, като имаше голяма вероятност двубоят да не се проведе заради нежеланието на ръководството на домакините Васимир Ел-Хатиб да бъде на ВАР. В минутите преди мача от Арда забавиха сериозно обявяването на своя стартов състав.

Само преди седмица двата отбора се изправиха един срещу друг в последния кръг от редовния сезон и завършиха наравно (1:1). И домакините, и "железничарите" ще търсиха задължителен успех днес, за да съхранят шансове за седмата позиция, която дава право на участие в бараж за евротурнирите.

"Сините" вече са в серия от пет поредни шампионатни срещи без загуба, но записаха три равенства в последните си три мача. Локомотив (Сф) пък няма успех вече пет последователни двубоя в efbet Лига, в които тимът на Станислав Генчев има четири загуби.