Арда с трудна задача при дебюта си в Европа

Спорт
07:51 - 22 Юли 2021
2018
Арда с трудна задача при дебюта си в Европа

Тази вечер Арда ще направи своя дебют в европейските клубни турнири.

Възпитаниците на Николай Киров приемат в Кърджали израелския Апоел Беер Шева. Двубоят от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите ще стартира в 21:00 часа и ще бъде предаван пряко по DIEMA SPORT 2, както и на онлайн платформата PLAY DIEMA XTRA. 

Задачата на Арда изглежда много трудна, след като добре се познават качествата на израелските тимове, а Апоел Беер Шева не прави изключение. Тимът се подсили солидно през лятото и целта е да достигне до груповата фаза на турнира.

Треньорът на Арда Николай Киров има опит в евротурнирите и по-специално с отстраняването на израелски отбор, след като през 2017 година воденият от него Ботев Пловдив елиминира Бейтар.

Готвим се за сериозен двубой срещу сериозен отбор, с традиции в европейските клубни турнири. За нас е удоволствие да участваме в Лигата на конференциите и се надявам утре да покажем нужното самочувствие, дисциплина и концентрация. През последната седмица отработихме всякакви варианти. Апоел е доста сериозен състав, с над 40 двубоя в Европа през последните години. Имат много опитни състезатели, с които явно ще преследват сериозни цели през тази година. Надявам се да съумеем да ги изненадаме от тактическа гледна точка", заяви Киров преди двубоя.