Арестуваха 16-годишен, изплюл се в лицето на полицай

Младежът е задържан за 72 часа за противообществената проява

Новини
10:14 - 15 Септември 2020
1840
Арестуваха 16-годишен, изплюл се в лицето на полицай

16-годишен тийнейджър е привлечен под наказателна отговорност, след като на 13.09.2020 г., около 13,50 ч.  отправил обидни думи към полицейски служители от 03 РУ-СДВР и се изплюл в лицето на полицай.

Деянието е съпроводено със съпротива срещу служител, изпълняващ задължения по опазване на обществения ред и по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм. Това съобщиха от прокуратурата. 

Г. К. е обвинен и в това, че на същата дата и място, чрез стискане с ръце е причинил на полицейски служител от 03 РУ-СДВР при изпълнение на службата му, лека телесна повреда изразяваща се в кръвонасядания и охлузвания в областта на дясната предмишница.

На горепосочената дата и място, чрез нанасяне на множество удари обвиняемият противозаконно унищожил лайсна на врата на лек автомобил и противозаконно повредил вратата на автомобил, собственост на Столична дирекция на вътрешните работи.

Престъпленията, за които Г. К. е привлечен като обвиняем, са наказуеми с лишаване от свобода.

Предвид високата обществена опасност на деянието, на 14.09.2020 г. прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на обвиняемия Г. К. за срок до 72 часа.

Предстои да бъде внесено искане до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.