Арестуваха актрисата от "Еуфория" Хънтър Шейфър

Звездата се оказа една от десетките протестиращи, които са били задържани на пропалестинска демонстрация в Манхатън

Новини
13:29 - 02 Март 2024
4066
Арестуваха актрисата от "Еуфория" Хънтър Шейфър

Звездата от сериала "Еуфория" Хънтър Шейфър се оказа една от десетките протестиращи, които са били задържани на пропалестинска демонстрация в Манхатън, съобщават световните осведомителни агенции.

25-годишната актриса е била част от група от над 100 демонстранти, които в началото на седмицата са изпълнили фоайето на небостъргача "Рокфелер плаза", за да призоват за прекратяване на военните действия между Израел и Газа.

Протестът се е провел по време на участието на президента Джо Байдън във вечерното ток шоу "Late Night with Seth Meyers".

Шейфър и останалите участници носеха черни тениски с надписи "Прекратяване на огъня сега"

и скандираха "Оставете Газа да живее", докато кортежът на Байдън е бил в близост до района.

Снимки от събитието показват, че младата актриса носи маска на лицето си.

"Хънтър беше арестувана по време на протеста заедно с още 50 души. Приветстваме нейния ангажимент към палестинската свобода и към бъдещето на справедливостта за всички", се казва в изявление на организаторите на демонстрацията, предаде dir.bg.

Представители на звездата не са коментирали все още ареста ѝ, но тя и останалите задържани ще трябва да се явят в съда през този месец. По информация на полицията в Ню Йорк 30 души са били арестувани и са им били издадени призовки за това, че са нахлули във фоайето на небостъргача.