Арестуваха Дионтей Уайлдър

Заподозрян е, че носи оръжие в колата си

Топ
14:06 - 03 Май 2023
2706
Арестуваха Дионтей Уайлдър

Бившият световен шампион в супертежка категория на Световния боксов съвет (WBC) Дионтей Уайлдър беше арестуван от полицията в Лос Анджелис във вторник сутринта по подозрение, че носи скрито оръжие, след като неговият "Ролс-Ройс" беше спрян и претърсен от служители.

В изявление на полицейското управление на Лос Анджелис се казва, че 37-годишният боксьор е задържан около 1:15 сутринта, след като автомобилът му е спрян близо до оживено кръстовище в центъра на холивудския квартал на града.

Автомобилът на Уайлдър е спрян заради закрит регистрационен номер и прекалено затъмняване на прозорците, което в някои случаи може да е незаконно, съобщи "Лос Анджелис таймс".

След като колата била спряна, полицаите казали, че са усетили миризма на марихуана, което довело до претърсване на превозното средство.

Представителите на органите на реда са открили 9-милиметров пистолет и неуточнено количество марихуана, разкрива още "Таймс".

Боксьорът спомена за ареста по-късно в Туитър, като написа "Предпочитам да съм в безопасност, отколкото да съжалявам. Край", последвано от фигурка на ръце, които се молят.

Бившият шампион на Световния боксов съвет в тежка категория платил гаранция от 35 хиляди долара и бил освободен в 6:35 сутринта. Обвинения все още не са му повдигнати.